Kiertotalous – Kestävää tuotantoa & vastuullisia materiaaleja

Toimimme omalla tehtaallamme kestävästi kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.
Käytämme tuotteissamme vastuullisempia materiaaleja aina, kun se on mahdollista – teemme myös paljon työtä etsien uusia innovatiivisia materiaaleja.

Olemme jo vuosikausia käyttäneet monissa tuotteissamme kierrätysmateriaaleja. Esimerkiksi yksi suosituimmista huonekalupehmusteistamme on Ecosoft, jota olemme valmistaneet jo vuodesta 1993. Pehmuste on valmistettu 100 prosenttisesti muovipulloista kierrätetystä polyesterista. Täkkikarstamme reunavanusta tehdään askarteluvanua, ja otamme vastaan asiakkaidemme verhoiluvanujen leikkuureunat ja vaahtomuovipalat, jotka hyödynnämme huonekalupehmusteiden valmistuksessa.

Vastuulliset raaka-aineet ja materiaalit voivat olla kierrätettyjä, sertifioituja luonnonmateriaaleja tai ylijäämämateriaaleja – niin sanottuja teollisuuden sivuvirtoja. Käytämme mahdollisimman paljon vastuullisia materiaaleja, ja meillä vastuulliset tuotteet on erikseen merkitty LENNOL GOOD CHOICE -leimalla. GOOD CHOICE -tuotteet on valmistettu sekä vastuullisista materiaaleista että sosiaalisesti vastuullisesti. Käyttämämme höyhen on elintarviketeollisuuden sivutuotetta. Käyttämämme puuvilla on usein vähintäänkin Ökotex 100-sertifioitua, ja luomupuuvilla GOTS-sertifioitua. Tavoitteenamme on käyttää GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa aina, kun se on mahdollista.

Hukkaa tuotannostamme syntyy vähän, koska suunnittelemme raaka-aineiden ja materiaalien käytön mahdollisimman tarkasti ja käytämme hyödyksi kaiken mahdollisen. Kangastilkut myymme omassa tehtaanmyymälässä, kangasrullien pahviputket menevät pesulaan ja esimerkiksi täkkikarstan reunavanusta teemme askarteluvanua. Se mitä todella emme pysty hyödyntämään, hyödynnetään lämpöenergiaksi. Tällä hetkellä jätteeksi menevän materiaalin osuus on muutama prosentti kaikesta hankkimastamme materiaalista.

Jätteiden lajittelu ja hukan välttäminen ovat olleet meille arkipäiväisiä asioita. Viime aikoina olemme vähentäneet pakkausmuovin käyttöä, sekä meille tulevassa tavarassa että meiltä lähtevässä tavarassa. Mietimme tarkoin, mikä on tarpeen pakata muoviin. Esimerkiksi suuri osa meillä valmistettavista huonekaluteollisuuden pehmusteista lähtee meiltä niille ommelluissa valtavissa kestokasseissa. Pahvi on pakkaamiseen vastuullisempi vaihtoehto, mutta ei ongelmaton toki sekään. Siksi kaikki siistit ja hyväkuntoiset pahvilaatikot saavat meillä uuden elämän, kun toimitamme niissä tavaraa asiakkaillemme.

Kaikki tuotannossa, toimistossa ja tehtaanmyymälässämme käytettävä energia on lähtöisin uusiutuvista lähteistä. Oma tehtaamme on iso, ja lämmitämme sitä takapihalla sijaitsevalla omalla lämpölaitoksella, pelletillä, joka on valmistettu puunjalostusteollisuuden ylijäämästä, sahanpurusta. Käyttämämme sähkö on 100 % uusiutuvaa energiaa, ja kesällä 2020 siirryimme tuotannossamme käyttämään LED-valaistusta. Kokonaisenergian käytöstä pienoinen määrä ei ole uusiutuvaa – nimittäin yrityksemme pakettiauton polttoaine.

Takaisin ylös