TARINA

Tiedämme, minne olemme menossa,

koska tiedämme, mistä tulemme.

Lennolin juuret ovat syvällä eteläpohjalaisessa maassa. Perheyrityksemme on aina uskonut yrittämiseen, tulevaisuuteen ja yhdessä tekemiseen. Tänä päivänä Lennol elää ja hengittää vastuullisia materiaaleja ja tuotteita, vahvaa kotimaista tekemistä sekä asiakkaidemme näköistä ja kokoista tuotantoa.

Tarinamme on saanut alkunsa vuonna 1967, kun vanhempani Lenni ja Anneli Pystykoski perustivat pehmusteita valmistavan Iki-Vanu Oy:n Jalasjärven Sikakylän entiseen kouluun. Jo tällöin yrityksen liikeidea perustui kiertotalouteen – pehmusteiden raaka-aineena käytettiin vaatetus- ja neuleteollisuuden leikkuureunoja.

Muutamaa vuotta myöhemmin perustettiin Lennol Oy.  Huonekaluvanut ja -pehmusteet sekä peitot ja tyynyt muodostivat Lennolin tuotevalikoiman pari vuosikymmentä. Minä Pirjo ja pikkuveljeni Ilpo ja Ilkka pyörimme apulaisina jo lapsesta saakka.

Sukupolvelta toiselle

90-luvun alussa toinen sukupolvi otti isomman roolin, kun Ilpo lähti kehittämään huonekalujen pehmustetyynyjä, tuotantoa ja erityisesti paloturvallisia materiaaleja. Yritys lähti voimakkaaseen kasvuun – liikevaihto viisinkertaistui ja henkilöstömäärä kolminkertaistui. Tilat jäivät pieniksi, ja hankimme kolme kertaa isommat tilan parin sadan metrin päästä. Vuonna 2000 Lennolilla tehtiin sukupolvenvaihdos, kun Ilpo ja minä otimme vetovastuun. Tällöin alkoi voimakas panostus sisustustekstiileihin.

Tänä päivänä työllistämme vajaa 30 henkilöä, ja tulevaisuutta suunnitellaan vahvasti yhdessä kahden sukupolven voimin. Tyttäreni Iina toimii operatiivisena johtajana, ja Ilpon poika Lauri on tulossa yritykseen opiskeluidensa jälkeen. Poikani Aleksi osallistuu toimintaan hallitustasolla. Tänä päivänä vahvat tukijalkamme ovat sekä pehmusteteollisuus että sisustustekstiilit erityisesti julkitiloihin sekä tekniset tekstiilit. Vastuullisuus ja kiertotalous ovat olleet tarinassamme suuressa roolissa aina alkujuurilta lähtien. Haluamme olla vastuullinen, kotimainen kumppani tarjoten asiakkaillemme elämää kestäviä ratkaisuja.

Pirjo Pystykoski-Sopanen

toimitusjohtaja, omistaja-yrittäjä

Takaisin ylös