Laadukkaasti vastuullinen ja kotimainen

Parolan Rottinki

 

Parolan Rottinki on vuonna 1967 perustettu kotimainen yritys, jonka kotipaikka on Hattula Kanta-Hämeessä. Yhteistyö Lennol Oy.n kanssa alkoi keväällä 2021. Ulkomaisten kivojen ja laadukkaiden pehmusteiden, istuintyynyjen ja -patjojen saatavuus on ollut hetkittäin takkuista. Parolan Rottinki halusi ratkaista tämän ongelman ja etsiä yhteistyökumppania, joka jakaisi heidän kanssaan samoja arvoja ja olisi halukas ideoimaan vähän uudenlaisiakin ratkaisuja. Parolan Rottingilla he ihastuivat Lennolin tuotteiden laatuun ja palvelun ratkaisukeskeisyyteen. Kotimaisuus ja erityisesti kotimainen suunnittelu on myös Parolan Rottingille arvokas näkökulma.

 

”Yhteistyö on ollut sujuvaa ja ripeää. Arvostamme hyvää keskusteluyhteyttä ja yhteistä suunnittelumahdollisuutta.  Johanna Rosnell-Varjo, markkinointi- ja kehittämiskoordinaattori”

Parolan Rottinki on ns. privat label -asiakas, jolle olemme suunnitelleet, valmistaneet ja toimittaneet kotimaisesti suunniteltuja ja valmistettuja tuotteiden istuinpehmusteita.
Istuinpehmusteisiin on valittu ekologiset vastuulliset täytteet, tuotteiden päälliskankaat ovat myös vastuullisia kierrätysmateriaaleista valmistuja sekä täysin vesipestäviä.

 

Pitkäikäistä vastuullista materiaalia sademetsistä

Vastuullisuus näkyy Parolan Rottingin tuotteissa siten, että tuotteiden päämateriaali rottinki on monessa mielessä ekologinen. Rottinki on kalustemateriaaleista nopeakasvuisimpia ja uusiutuu 5–7 vuodessa.

Kasvi on myös tehokas ilmanpuhdistaja: se tuottaa 35 % enemmän happea kuin puut. Koska köynnöskasvi tarvitsee menestyäkseen puita ympärilleen, rottingin suosio kannustaa paikallisväestöä säästämään sademetsiä hakkuilta.  Rottinkikasvin keruu suoritetaan aina käsin, ilman ekosysteemia vahingoittavia koneita ja käyttämämme rottinki kasvaa tehtaiden läheisyydessä, joten sitä ei tarvitse kuljettaa työstettäväksi kaukaa. Suurin ekoteko on toki pitkäikäisyys: oikein pidettynä rottinkituotteet kestävät äidiltä tyttärelle ja vielä pidempäänkin.

Lisäksi rottingin keruu ja tuotteiden valmistaminen käsityönä työllistää ihmisiä Indonesiassa ja ennaltaehkäisee osaltaan köyhyyttä. Vaikka tuotteitamme suunnitellaan yhä Suomessa, rottinkituotteiden valmistus Parolassa lopetettiin vuonna 1986, kun rottinkiraaka-aineen toimittajamaa Indonesia lopetti yllättäen pelkän raaka-aineen toimittamisen ulkomaille tarkoituksenaan nimenomaan tukea maansa työllisyyttä. Vierailemme säännöllisesti tuotteiden valmistusmaassa Indonesiassa varmistaaksemme, että työskentelyolosuhteet vastaavat asettamiamme standardeja.

Takaisin ylös