TIEDOTE: Tekstiiliyritys Lennol uudistui ja suuntaa nyt voimakkaasti yritysmarkkinoille

24.2.2021

Eteläpohjalainen tekstiiliyritys Lennol Oy suuntaa jatkossa entistä vahvemmin B-to-B-markkinoille, ja keskittyy suunnittelemaan ja valmistamaan sisustustekstiilejä ja pehmusteita yrityksille sekä julkiselle sektorille. Uudessa konseptoidussa ja vastuullisesti tuotetussa yritysmallistossa on otettu huomioon erityisesti majoitusliikkeiden, päiväkotien ja huonekaluvalmistajien tarpeet.

Lennol Oy, lehdistötiedote 24.2.2021

 

”Olemme terävöittäneet strategiaamme, yrityksemme toimintaa ja samalla myös mallistoamme – sitä, mitä haluamme tehdä, ja mitä haluamme olla. Kantavana voimana uudistuksessa on ollut vastuullisuus. Olemme koko olemassaolomme ajan, vuodesta 1967 asti, harjoittaneet kiertotaloutta ja hyödyntäneet vahvasti esimerkiksi teollisuuden sivuvirtoja. Sota-aika vaikutti isäni ja äitini ajatusmaailmaan – jo alusta lähtien kaikki materiaalit pyrittiin hyödyntämään. Vastuullisuus on ollut aina niin erottamaton osa meitä, että siitä on tullut itsestäänselvyys, emmekä ole viestineet aiheesta riittävästi ulospäin. Nyt koko yritysstrategiamme kietoutuu vastuullisuuteen”, kertoo Lennolin toimitusjohtaja Pirjo Pystykoski-Sopanen.

Lennolilla vastuullisuus on otettu huomioon niin ympäristön kuin sosiaalisen ja taloudellisen vastuun näkökulmasta. Yritys toimii omalla tehtaalla Jalasjärvellä ja työllistää vajaat 30 tekstiilialan ammattilaista. Koko yritys toimii kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, ja muun muassa muovin käyttöä pyritään vähentämään systemaattisesti. Suunnittelussa ja valmistuksessa hyödynnetään ekologisia, vastuullisesti tuotettuja materiaaleja ja tuotteita – uusia innovaatiota etsitään ja kehitetään aktiivisesti.

”Ekologisuuden lisäksi, haluamme tukea työllistymistä Suomessa sekä koko tekstiilialan vastuullista toimintaa. Olemme esimerkiksi vähentäneet toimittajiemme määrää, sillä haluamme tuntea heidät entistä tarkemmin. Me myös vaadimme yhteistyökumppaneiltamme globaalisti sosiaalista vastuuta. Työskentelyn on tuotava iloa: ihmisille on maksettava oikeantasoista palkkaa, ja myös työskentelyolosuhteiden on oltavat asialliset,” sanoo Pystykoski-Sopanen.

Nostetta koko tekstiilialan vastuullisuudelle

Lennol on toiminut suomalaisen huonekaluteollisuuden kumppanina jo vuosikymmenten ajan, ja yritys valmistaa tälläkin hetkellä pehmusteet useimpiin kotimaisiin sohviin. Uudistuneen strategian myötä tähtäimessä ovat jatkossa entistä laajemmat yritysmarkkinat.

Nyt lanseerattava uusi sisustustekstiilimallisto on suunniteltu ja konseptoitu B-to-B-näkökulmasta: fokuksessa ovat olleet erityisesti hotellien ja majoitusliikkeiden sekä päiväkotien ja muiden julkisten tilojen tarpeet – loppukäyttäjiä unohtamatta. Mallistossa on paljon vastuullisesti tuotettuja ja paloturvallisia tuotteita. Tuotteet sopivat keskenään hyvin yhteen ja muodostavat vaivattomasti yhdisteltäviä kokonaisuuksia. Lennolin koko päiväkotimallisto on vastuullisesti sertifioidusta luomupuuvillasta ja kierrätysmateriaaleista valmistettu, pääosin omalla tehtaalla Jalasjärvellä.

Olemme päättäneet keskittyä vastuulliseen tekemiseen, ja se helpottaa myös omaa päätöksentekoamme ja kokonaistekemistä: valitsemme aina vastuullisimman materiaalin, kumppanin ja toimintatavan. Haluamme kirittää omalla tekemisellämme yritysasiakkaitamme ja kumppaneitamme toimimaan entistä vastuullisemmin, sekä lisätä tietotaitoa koko tekstiilialan vastuullisuudesta. Myös kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia vastuullisuuskysymyksistä. Tuomme yhdessä myös heidän ulottuvilleen vastuullisesti tuotettuja vaihtoehtoja,” kertoo Pystykoski-Sopanen.

Uudistunut Lennol näkyy ensimmäisenä päivittyneessä, modernissa ilmeessä sekä täysin uusilla, yritysasiakkaita palvelevilla verkkosivuilla. Yritysasiakkaat voivat ostaa Lennolin sisustustekstiilejä jatkossa myös maaliskuun aikana aukeavasta B-to-B-verkkokaupasta. Myös kuluttaja-asiakkaita palvelevat jatkossa omat verkkosivut ja mallistot.

 

Lennol Oy on tekstiilisisustamisen ja pehmusteteollisuuden suomalainen asiantuntija. Lennol suunnittelee ja valmistaa sisustustekstiilejä ja pehmusteita yrityksille sekä julkiselle sektorille. Perheyritys on toiminut yli 50 vuotta, vuodesta 1967 saakka. Oma tehdas Jalasjärvellä, Etelä-Pohjanmaalla, työllistää vajaat 30 työntekijää. www.lennol.fi