Ympäristö – Teemme konkreettisia tekoja ympäristön eteen.

Aurinkopaneelit katollamme tuottavat uusiutuvaa energiaa ja lämmitämme pelleteillä.
Mm. nämä valinnat pienentävät hiilijalanjälkeämme.
Ympäristövastuu on ydinarvomme, petraamme työtämme jatkuvasti ja etsimme uusia kehityskohteita.

Ympäristökysymykset ovat meille tärkeitä – olemme viime vuosina tehneet monta konkreettista ympäristötekoa, ja etsimme jatkuvasti uusia kehityskohteita. Olemme liittyneet Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen ja laskemme hiilijalanjälkemme vuosittain. Oman toimintamme päästöt ovat pienet – tehtaamme lämpeää puupelletillä ja kaikki käyttämämme sähkö on uusiutuvaa. Saamme noin 25% käyttämästämme sähköstä omien aurinkopaneeleidemme kautta.

Hiilijalanjälkemme vuonna 2022 vastasi noin 51 suomalaisen vuosittaisia hiilipäästöjä. Hiilijalanjälkilaskennan kautta opimme jatkuvasti lisää siitä, mistä päästömme syntyvät, miten ne muuttuvat ja mitä voimme niille tehdä. Teemmekin jatkuvasti töitä pienentääkseemme edelleen hiilijalanjälkeämme. Vuonna 2022 84 % päästöstä syntyi ostetuista raaka-aineista ja materiaaleista. Etsimmekin jatkuvasti uusia vastuullisempia, etenkin kierrätysmateriaaleja.

Täältä voit lukea lisää hiilijalanjälkilaskennastamme.

LENNOL Lassi päiväpeite vihreä

Sitoutumisemme ympäristövastuullisuuteen on jatkuvaa ja merkityksellistä. Teemme arjessamme paljon isoja ja pieniä tekoja. Lajittelemme jätteemme, ja kierrätämme esimerkiksi kaiken kirkkaan pakkausmuovijätteen yhdessä Lakeuden Ympäristöhuolto Oy:n kanssa. 

Kiertotalous on ollut yksi toiminta-ajatuksistamme yrityksemme alkuajoista lähtien. Kierrätysmateriaalien käytön lisäämiseksi muistamme tuotannossamme pysyä perusasioiden äärellä – valmistamme laadukkaita, pitkäikäisiä tuotteita, jotka sopivat käyttötarkoitukseensa. Tänä päivänä valmistamme pääosan tuotteista tilauksesta. Näin vähennämme hävikkiä, ja huolehdimme siitä, että tuotteet eivät jää varaston hyllyille pölyttymään. Käytämme materiaaleja resurssiviisaasti, ja minimoimme kaiken hukan tuotannossamme.

Takaisin ylös