Vastuullisuuskatsaus 2021

Vastuullisuus isän perintönä

Vastuullisuusmatkamme on alkanut yli 50 vuotta sitten, kun Isäni Lenni perusti yrityksen hyödyntäen teollisuuden sivuvirtoja pehmusteiden valmistuksessa. Tällöin vastuullisuus oli ennen kaikkea maalaisjärjen käyttöä. Tänä päivänä se on myös paljon muuta – ja erottamaton osa yrityksemme strategiaa, jokapäiväistä työtä ja päätöksentekoa.

Vuoden 2021 alussa teimme vastuullisuusstrategian, minkä jälkeen vastuullisuus on muokkautunut ja tavoitteemme ovat jo paljon tarkempia ja kunnianhimoisempia. Kiertotalous ja ympäristövastuu ovat aina olleet toimintamme ytimessä, mutta niiden lisäksi vastuullisuus on laajentunut yhä vahvemmin kahteen muuhunkin haaraan – sosiaaliseen ja taloudelliseen vastuuseen. Valitsemme aina vastuullisimman vaihtoehdon niin materiaaleissa, toimintatavoissa kuin vaikkapa pakkauksissa.

Tekstiilialan tuotanto on viime aikoina lisääntynyt Suomessa, ja mekin olemme palkanneet viime vuosina yli kymmenen uutta työntekijää. Vastuullisuus on vaikuttanut työnantajaprofiiliimme, ja lisännyt henkilöstön tunnetta työn merkityksellisyydestä. Myös arvomaailmaltaan samanlaiset yritykset etsivät toisiaan – haluammekin olla kirittämässä myös kumppaneitamme vastuullisuuden matkalla.

Vastuullisuus on matka, jolla olemme päässeet hyvään vauhtiin. Isän perintö on jalostunut vahvaksi strategian painopisteeksi, kilpailutekijäksi ja osaksi arkipäiväämme.

Pirjo Pystykoski-Sopanen

toimitusjohtaja, omistaja-yrittäjä

Vastuullisuus Lennolilla – arvot ohjaavat työtämme

Meille vastuullisuus on aina tarkoittanut kokonaisvaltaisia tekoja, jotka jaamme kolmeen teemaan:

1. KIERTOTALOUS vastuulliset materiaalit – muovinvähennystalkoot – ympäristövaikutukset
Ennen sitä sanottiin maalaisjärjeksi – nyt kiertotaloudeksi. Toimimme omalla tehtaallamme kestävästi kiertotalouden
periaatteiden mukaisesti. Käytämme tuotteissamme vastuullisia ja kierrätettyjä materiaaleja aina, kun se on mahdollista. Lisäksi teemme paljon töitä etsien uusia, innovatiivisia vastuullisia materiaaleja.

2. KOTIMAISUUS työllistäminen Suomessa – tekstiilialan osaamisen säilyttäminen
Lennolin juuret ovat syvällä eteläpohjalaisessa maassa. Perheyrityksemme on toiminut yli 50 vuotta kotimaisen, vastuullisen tuotannon ja tekstiilialan osaamisen puolesta.

3. KUMPPANUUS kestävää kumppanuutta – tunnemme tuotantoketjumme – materiaalit ja sertifikaatit
Kumppanuus on meille tärkeää sekä toimittaja- että asiakassuhteissa. Olemme toimineet useiden raaka-aine- ja tavarantoimittajiemme kanssa jopa useamman vuosikymmenen – voimme siis sanoa, että tunnemme toimittajamme.

Lue lisää konkreettisista vastuullisuusteoistamme vastuullisuuskatsauksesta alla. 

Tutustu vastuullisuuskatsaukseemme tästä

Takaisin ylös