Vastuullisuuskatsaus 2022

Lennol 500x500px_iina ja pirjo kopio

Vastuullisuutta kolmessa sukupolvessa

Vastuullisuus on kirjoitettu yrityksemme DNA:han jo yrityksemme alkuaikoina. Samat vahvat arvot siirtyvät sukupolvelta toiselle – ensin isältä tyttärelle ja nyt edelleen äidiltä tyttärelle. Vuonna 2022 alkoi uudenlainen matka, kun aloimme yhdessä suunnitella seuraavaa sukupolvenvaihdosta. Vahvat arvot luovat hyvän pohjan myös tulevaisuudelle.

Vuoden 2022 aikana otimme ison harppauksen vastuullisuusmatkallamme, kun päivitimme 2021 luotua vastuullisuustrategiaa, asensimme tehtaan katolle aurinkopaneelit ja laskimme ensimmäistä kertaa yrityksemme hiilijalanjäljen. Opimme paljon uutta, ja nyt tiedämme entistä paremmin, miten matkamme jatkuu vastuullisuuden saralla.

Elokuussa avasimme oman showroomin Helsingin Katajanokalle, koska halusimme olla lähellä asiakkaita ja kumppaneita. Arvomaailmaltaan samanlaiset yritykset etsivät toisiaan – haluammekin olla kirittämässä myös kumppaneitamme vastuullisuuden matkalla. Kotimainen tuotanto lisääntyi, ja panostimme paljon tuotekehitykseen ja uusien vastuullisempien materiaalien testaukseen.

Myös sota Ukrainassa vaikutti monella tapaa yritykseemme. Viime vuonna meillä työskenteli kuusi ukrainalaista. Sen lisäksi lahjoitimme Jalasjärvelle saapuneille ukrainalaisille tyynyjä, peittoja ja lakanoita. Emme voi lopettaa sotaa, mutta päätimme tehdä sen, mitä voimme. Arvot ovat tukijalkamme, jotka uudistuvat ja päivittyvät sukupolvien myötä.

Pirjo Pystykoski-Sopanen, toimitusjohtaja, omistaja-yrittäjä
Iina Sopanen, operatiivinen johtaja, omistaja
Jalasjärvi, maaliskuussa 2023

Vastuullisuus Lennolilla – arvot ohjaavat työtämme

Meille vastuullisuus on aina tarkoittanut kokonaisvaltaisia tekoja, jotka jaamme kolmeen teemaan:

1. KIERTOTALOUS vastuullisemmat materiaalit – tuotekehitys – ympäristövaikutukset
Ennen sitä sanottiin maalaisjärjeksi – nyt kiertotaloudeksi. Vuonna 2022 etsimme vastuullisempia materiaaleja, panostimme tuotekehitykseen yhdessä asiakkaiden kanssa ja teimme useita projekteja varastomme ylijäämäkankaista.

2. KOTIMAISUUS työllistäminen Suomessa – sukupolvenvaihdoksen aloitus – tekstiilialan osaamisen säilyttäminen
Perheyrityksemme toinen sukupolvenvaihdos käynnistyi vuonna 2022. Työllistimme ja tuimme paikallisesti ukrainalaisia, loimme uusia työpaikkoja ja osallistuimme oppilaitosyhteistöihin.

3. KUMPPANUUS kestävää kumppanuutta – tunnemme tuotantoketjumme – tapaamiset showroomilla
Kumppanuus on meille tärkeää sekä toimittaja- että asiakassuhteissa. Vuonna 2022 teimme entistä tiiviimpää yhteistyötä asiakkaidemme kanssa mm. tuotesuunnittelun osalta. Avasimme oman showroomin Helsinkiin ja laajensimme vastuullisempien materiaalien projektivalikoimaa aloittamalla yhteistyön A House of Happinessin kanssa.

Lue lisää konkreettisista vastuullisuusteoistamme vastuullisuuskatsauksesta alla. 

Takaisin ylös