Vastuullisuuskatsaus 2023

Yhdessä olemme vahvempia

Vuonna 2023 käänsimme katseet kohti tulevaan. Liityimme Perheyritysten liittoon, ja kaksi sukupolvea suunnittelee Lennolin tulevaisuutta nyt tiiviisti yhdessä. Fokuksemme B2B-myyntiin vahvistui entisestään. 

Vuoden 2023 aikana ratkaisimme monta asiakkaidemme haastetta yhdessä osaavan tiimimme kanssa. Projektisisustaminen kasvoi merkittävästi, ja ompelimme 1850 verhoa, mikä on melkein puolet enemmän kuin edellisvuonna! Suunnittelu- ja asennuskäynnit veivät meidät upeisiin kohteisiin ympäri Suomea aina pääkaupunkiseudulta Lappiin asti. Myös private label -myynnin ja -valmistuksen sekä tuotekehityksen resurssit kasvoivat.

Toukokuussa saavutimme yhden tärkeän tavoitteemme – kaikki pehmusteissamme käytetty polyesterikuitu on nyt 100 % kierrätettyä! Vuoden aikana käytimme noin 5000 metriä 100 % kierrätysmateriaaleista valmistettua Vilja-kangasta, josta valmistui päiväpeitteitä ja erilaisia pehmusteita.

Loppuvuodesta päätimme lähteä rakentamaan laatu- ja ympäristöjärjestelmää, jotta voimme jatkossa jäsentää toimintaamme entistä paremmin. Toimintamme keskiössä on koko Lennolin osaava tiimi, jonka kanssa jatkamme kohti tulevaa, ylpeinä kotimaisen tekemisen puolesta.

Pirjo Pystykoski-Sopanen, toimitusjohtaja, omistaja-yrittäjä
Iina Sopanen, operatiivinen johtaja, omistaja
Jalasjärvi, huhtikuussa 2024

Vastuullisuus Lennolilla – arvot ohjaavat työtämme

Meille vastuullisuus on aina tarkoittanut kokonaisvaltaisia tekoja, jotka jaamme neljään teemaan:

1. KIERTOTALOUS 
Ennen sitä sanottiin maalaisjärjeksi – nyt kiertotaloudeksi. Toimimme omalla tehtaallamme kestävästi kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. Käytämme tuotteissamme vastuullisempia materiaaleja aina kun se on mahdollista, ja etsimmejatkuvasti uusia, innovatiivisia materiaaleja.

2. KOTIMAISUUS 
Perheyrityksemme on toiminut lähes 60 vuotta kotimaisen tekstiilituotannon edelläkävijänä. Meille on tärkeää osallistua tekstiilialan asiantuntijuuden, osaamisen, koulutuksen sekä työpaikkojen säilyttämiseen Suomessa.

3. KUMPPANUUS
Olemme asiantunteva kehitys- ja tuotantokumppani. Kiritämme asiakkaamme kiertotalouteen ja yhdessä syntyvät ratkaisut, jotka kestävät aikaa ja kulutusta. Tunnemme toimittajamme, sillä monen kanssa olemme tehneet yhteistyötä vuosikymmeniä.

4. YMPÄRISTÖ
Ympäristövastuu on ydinarvomme, teemmekin konkreettisia tekoja ympäristön hyväksi. Aurinkopaneelit katollamme tuottavat uusiutuvaa energiaa, ja lämmitämme pelleteillä. Aina kun mahdollista, teemme valintoja, jotka pienentävät hiilijalanjälkeämme. Olemme sitoutuneet STJM:n hiilineutraali tekstiili -ala 2035 -sitoumukseen.

Lue lisää konkreettisista vastuullisuusteoistamme vastuullisuuskatsauksesta alla. 

Takaisin ylös